Телескоп Meade LightBridge Mini 130 mm

Цена:534.95лв  Цена:508.20лв
Спести: 5% отстъпка

Добави към кошницата:
LightBridge Mini 130 Ви позволява да настроите и да споделите изживяването от наблюдаването на звездите в рамките на секунди. Независимо дали сте на палатка на открито или релаксирате в задния си двор, Добсъновият телескоп LightBridge Mini 130 е идеалният телескоп „Вземи и наблюдавай“, който предлага лесно и преносимо наблюдение със свалящата се оптична тръба.

LightBridge Mini 130 се отличава с впечатляваща параболична апертура 130 mm с фокусно разстояние 650 mm (f/5). Въртящата се на 360° монтировка и проста конструкция „Насочи и наблюдавай“ правят навигацията по небето лесна. С възможността за 130 mm събиране на светлина ще получите най-добрият поглед към Луната, планетите и обектите в далечния Космос като мъглявини и галактики. Насладете се на гъвкавостта с монтировката тип Vixen и вижте остри изображения с параболичното огледало на LightBridge Mini.

Със своя елегантен и компактен размер той е едновременно функционален и привлекателен. Стилният настолен дизайн позволява на LightBridge Mini да се показва като декоративен елемент, но едновременно с това лесно достъпен, когато подходящият момент настъпи.

Lightbridge Mini 130 е оборудван с Добсънова монтировка с едно рамо и свалящ се OTA, предлага се с два окуляра за ниско (26 mm) и високо (9 mm) увеличение, визьор с червена точка, който Ви помага да насочите телескопа, и DVD с планетариума Autostar Suite Astronomy с над 10 000 небесни обекта.

Сега вечерите и дейностите на открито лесно включват астрономия и наблюдение на звездите, защото LightBridge Mini не е само астрономически инструмент, но и повод за започване на разговори. Със своя елегантен и компактен дизайн той е функционален и същевременно естетически приятен. Стилният настолен дизайн позволява на LightBridge Mini да се показва като декоративен елемент, като едновременно с това той може да осигури фантастична гледка към звездите, когато подходящият момент настъпи.

LightBridge Mini е перфектният телескоп за всеки. Любителите и професионалистите астрономи вече разполагат с най-добрия инструмент за споделяне на хобито си с ентусиасти и начинаещи. Тези, за които астрономията е нещо ново или просто сега започват, могат да се насладят на нощното небе без затруднения.

Характеристики:

Параболичен Нютонов рефлекторен телескоп с впечатляваща апертура 130 mm за чудесна гледка към планети, звездни купове, мъглявини и галактики
Олекотен, със сваляща се оптична тръба 650 mm (f/5) за преносимост
Предлага се с окуляри 26 mm (25x) и 9 mm (72x) за ниски и високи увеличения
Въртяща се на 360° монтировка и проста конструкция „Насочи и наблюдавай“ за лесна употреба

Спецификации:

Оптична конструкция: Рефлекторни
Леща на обектива: Нютонов
Диаметър на лещата на обектива (апертура): 130 mm
Диаметър на главното огледало (апертура): 130 mm
Фокусно разстояние: 650 mm
Най-голямо практическо усилване: 260 x
Фокусно отношение: f/5
Прагова стойност на резолюцията, ъглова секунда: 0,89
Гранична звездна величина: 12,6
Фокусиране: чрез преместване на окуляра
Окуляри: 9 mm MA (72x), 26 mm MA (25x), 1,25"
Диаметър на тръбата на окуляра: 1,25 mm
Визьор: с червена точка
Фокусиращо устройство: 1,25” рейка и пиньон
Управление на телескопа: ръчен
Монтировка: Добсънова
Допълнителен: монтажна плоча лястовича опашка тип Vixen
Потребителско ниво: начално ниво, деца
Обекти на наблюдение: планетарни
Размери: 371 x 353 x 765 mm

Гаранция: 2 години

  • Модел: 71667
  • Бруто тегло: 8.49кг.


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 06 декември четвъртък, 2018.

Вашият IP адрес е: 35.171.146.16
Copyright © 2019 HobbyRC-BG Магазин. Powered by Hobbyrc-BG.com.