Телескоп Levenhuk Skyline PRO 127 MAK

Цена:1,479.95лв  Цена:1,405.95лв
Спести: 5% отстъпка

Добави към кошницата:
Levenhuk Skyline PRO 127 MAK е най-мощният катадиоптричен телескоп в серията Skyline PRO. Основната характеристика на оптичната конструкция на Максутов-Касегрен е отличната комбинация от висококачествени изображения и малки размери на тръбата. Голямото фокусно разстояние и голямата апертура правят модела отличен за наблюдение на планети. С него можете да наблюдавате атмосферните потоци на Юпитер, пролуките в пръстените на Сатурн, най-характерните черти на повърхността на Марс, големите и малките кратери и хълмовете на Луната, компактните мъглявини и звездните клъстери. Този модел не заема много място, така че можете лесно да го пренасяте и монтирате, където и да се намирате. Монтировката приема допълнителни компютъризирани задвижващи системи и визьори за изравняване на полюсите, което го прави перфектен за астрофотограия.

Лещите и огледалата са с цялостно многослойно покритие, осигуряващо максимално улавяне на светлината и увеличава техния срок на експлоатация. Тръбата на телескопа е разположена върху екваториална монтировка с органи за управление за бавно движение. Вие можете също така да инсталирате двуосна компютъризирана задвижваща система и визьор за изравняване на полюсите (купуват се отделно) на Вашата монтировка. Тя е оборудвана с настройващи кръгове, които след бързо регулиране дават възможност за откриване на обекти по техните небесни координати и проследяване на същите само чрез завъртане на екваториалния орган за управление. Триножникът с регулируема височина има практична поставка за принадлежности, където можете да съхранявате всички Ваши инструменти. Оптичен визьор с червена точка Ви дава възможност да извършвате бърза навигация до желаното място.

Комплектът включва 10 mm и 25 mm окуляр със зрително поле 52 градуса и увеличение, съответно 150х и 60х. Лещите са изработени от стъкло и са с цялостно многослойно покритие. Фокусирането на Вашия телескоп е толкова лесно, колкото регулирането на главното огледало с преместване на бутона за плавно завъртане. Можете да използвате други окуляри с този телескоп, така че комбинацията да доведе до по-големи увеличения (имайте предвид обаче, че най-голямото практическо увеличение на този телескоп е 250х).

Серията Levenhuk Skyline PRO е предназначена за напреднали и претенциозни астрономи и включва набор от различни модели. Общото между тях са максималната точност и надеждност по време на наблюдения и астрофотограия, висококачествените материали и оптика.

Спецификации:

Оптична конструкция: Максутов-Касегрен
Оптично покритие: с цялостно многослойно покритие
Диаметър на главното огледало (апертура): 127 mm
Фокусно разстояние: 1500 mm
Най-голямо практическо усилване, x: 250
Фокусно отношение: f/11.8
Прагова стойност на резолюцията, ъглова секунда: 1,1
Гранична звездна величина: 12.5
Окуляри: SUPER 10 mm SUPER 25 mm
Диаметър на тръбата на окуляра: 1.25 mm
Визьор: с червена точка
Триножник: от стомана
Височина на триножника (регулируема): 700–1120mm
Монтировка: Германска екваториална EQ1
Размери на оптичната тръба: 143x370 mm
Тегло на оптичната тръба: 3.3 kg

Комплектът включва:

Оптична тръба на телескопа (в нея се намират оптични елементи)
Оптичен визьор с червена точка
Диагонално огледало
Окуляр 10 mm
Окуляр 25 mm
Екваториална монтировка
Триножник
Ръководство за потребителя и доживотна гаранция

Продукт за обща употреба. Може да се използва от деца над 3-годишна възраст.

  • Модел: 28300
  • Бруто тегло: 20кг.


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 06 декември четвъртък, 2018.

Вашият IP адрес е: 35.171.146.16
Copyright © 2019 HobbyRC-BG Магазин. Powered by Hobbyrc-BG.com.